Större rumpa och smalare midja 

Tiden när smala modellkroppar var populärt och trendigt är förbi. De senaste åren är det istället den kurviga formen med en större rumpa och smalare midja som är det de flesta kvinnor siktar efter att uppnå. Men hur går det till egentligen? Och vad ska man tänka på för att uppnå just den kroppstypen? Det kommer jag att skriva om i detta inlägg. 

Hur får man större rumpa? 

Vi börjar med att titta lite närmare på hur man får en större rumpa på enklaste sätt då det är den mest tidskrävande biten. Det finns två sätt att få en större rumpa, det ena är såklart att träna den och det andra är att helt enkelt äta lite mer och gå upp i vikt. Det sistnämnda är problematiskt om man även vill få en smalare midja om man inte har mycket tur med hur fettet sätter sig på kroppen. 

Träning för bästa resultat

Den mest effektiva träningen för en större rumpa är att gå till gymmet och lyfta vikter med ganska tung belastning och färre repetioner. Rumpan kan tränas 2 till 3 gånger i veckan utan problem och är man noggrann med att alltid försöka göra lite mer vikt eller repetitioner än förra gången så kommer resultaten snabbt. Det finns många övningar som gör rumpan större, men några sticker ut som de mest effektiva och de listar jag nedan: 

Hip thrusts: Detta är den bästa övningen för att träna rumpan och att göra den regelbundet är det snabbaste sättet att få stora resultat. 

Marklyft: Marklyft tränar en väldigt stor del av kroppen, men den största belastningen hamnar på baksida lår, rumpa och ländryggen. Lyftet är ett måste i varje seriöst träningsprogram för en större rumpa. 

Squats: Squats tränar hela underkroppen, rumpan inkluderat! 

Det räcker att bli starkare i dessa tre övningar för att se stora resultat, vill man så kan man även lägga in ett par övningar till som hip abductors eller utfallssteg. Men dessa tre bör vara basen i din träning. 

Alternativ

Om man inte har tid att gå till gymmet så kan man såklart göra det hemma. Men resultaten kommer inte att bli lika stora, snabba och kommer efter ett tag kräva att du kan lägga på någon form av vikt för att kunna fortsätta utvecklas. Jag har skrivit ett inlägg med en utmaning på 30 dagar som är perfekt för dig som vill få en större rumpa hemma. Det hittar du här: Booty challenge – Min utmaning till dig

Hur man får en smalare midja

Kortfattat får man en smalare midja genom att gå ner i vikt och minska mängden fett runt magen. Tyvärr går det inte att bränna fett bara på magen utan det sker över hela kroppen. Dessutom så blir det betydligt svårare att lägga på muskler på rumpan samtidigt som man går ner i vikt för kroppen behöver näringen för att bygga upp rumpan. Som tur är finns det lösningar och nedan kommer jag att gå igenom de två som är de mest effektiva. 

Bygga muskler utan att tappa fett 

Vilket alternativ som passar dig bäst kommer att variera beroende på var du startar din resa. Men om man redan egentligen har en smal midja, men rumpan är lite mindre så passar detta första  alternativ perfekt för dig. Då är målet att äta rätt mängd kalorier för att behålla den mängden fett du har på kroppen, men samtidigt träna för att göra rumpan större. För när rumpan blir större så ser midjan betydligt smalare ut och många tjejer går i fällan att tro de behöver gå ner i vikt för att midjan ska se smalare ut, men egentligen räcker det med att bygga lite muskler på rumpan så får man timglasformen på köpet. 

Den andra alternativet 

Om du har lite fett runt midjan och faktiskt känner att du vill få den smalare så rekommenderar jag istället detta alternativ som tyvärr tar lite längre tid, men ändå är det snabbaste till stora resultat. Börja med att göra alternativet ovan och fokusera på att bygga upp din rumpa först. När du gjort det några månader så kommer du att ha fått stora resultat, och då kan du träna i gymmet för att behålla den, medan du börjar äta lite mindre och sakta gå ner i vikt, vilket i sin tur gör din midja smalare. 

Jag vet att det är tråkigt att läsa då man vill få allt direkt, men att ta de sakerna en åt gången är det enklaste och snabbaste sättet att få stora resultat. 

Shapewear – En genväg 

Som med mycket annat idag så finns det en genväg och det är med så kallade shapewear. Jag vill vara tydlig med att detta inte är något som jag rekommenderar eller kan så mycket om, men jag har sett vänner som verkar få det att fungera. Kortfattat är det ett åtsittande plagg som man har på sig och som håller in magen och det påstås att vissa alternativ som finns på marknaden kan ge resultat som stannar kvar även när man inte har det på sig. Som jag skrev är detta inget jag rekommenderar då jag alltid prioriterar hälsan övers och du behöver verkligen läsa på om det är något du vill prova.

Slutsats

Som du ser finns det sätt att få en större rumpa och smalare midja, men det kräver att man tar det seriöst och lägger lite hårt arbete på det. Tills vi hörs näst, ha det bäst! 


Publicerat

i

av

Etiketter: